Студенти мітингують під посольством Росії

Фото

Представники Всеукраїнської громадської організації "Солідарна молодь" та Українська асоціація студентів вимагають під посольством РФ звільнити українських моряків.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми прийшли заявити, що дії Росії є агресивними абсолютно. Ми хочемо заявити, що студенти ніколи не були і не будуть байдужими до того, що відбувається в країні. ...Ми вимагаємо, щоб Російська Федерація звільнила українських військових", - сказала на акції голова Всеукраїнської громадської організації "Солідарна молодь" Дінара Габібуллаєва.

Читайте також: Під генконсульство РФ у Львові на знак протесту принесли паперові кораблики

Як повідомила на акції голова Української асоціації студентів Лідія Фесенко, студенти звернулися до міжнародних студентських організацій з проханням підтримати вимоги українського студентства.

"Українська асоціація студентів звернулася сьогодні до Європейського студентського союзу, в якому ми перебуваємо і представляємо студентство на міжнародній арені, і попросили підтримати те, що ми вважаємо дії Росії агресивними", - сказала Фесенко.

Також студенти заспівали гімн України під акомпанемент саксофону.

Наразі під посольством РФ мітингують близько двох десятків студентів. Студенти тримають плакати з гаслами "Стоп Путін", "Руки геть від України", Russia attacks Ukraine.

Акція студентів біля посольства РФ / Фото: Наталія Молчанова. Укрінформ

Також студенти принесли паперові кораблики як символ підтримки українських моряків та вимоги їх звільнення.

За словами студентів, акція триватиме до 18 години і продовжиться в соцмережах.

Наразі біля будівлі посольства Російської Федерації чергує поліція та Національна гвардія.

Як повідомлялося, увечері в неділю, 25 листопада, біля посольства Росії в Києві зібралися активісти на знак протесту проти російської агресії в Україні. Вони підпалили шини і кидали на територію посольства фаєри.