Під генконсульство РФ у Львові на знак протесту принесли паперові кораблики

Під генконсульство РФ у Львові на знак протесту принесли паперові кораблики

Відео
Укрінформ
Львів'яни провели мирну акцію протесту під генконсульством Росії в обласному центрі.

Про це на своїй сторінці у Facеbook повідомив активіст ІПЦ “Наше право” Юрій Танасійчук.

Учасники акції тримали в руках паперові кораблики, протестуючи проти агресії РФ проти українських катерів у Керченській протоці.

Читайте також: Під посольство Росії у Києві несуть шини

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря.

Зокрема, російський корабель "Дон" здійснив таран українського рейдового буксира "Яни Капу", внаслідок чого було пошкоджено головний двигун корабля, обшивку і леєрну огорожу, втрачено рятувальний плот.

Крім того, російська сторона розташувала танкер перед мостом у Керченській протоці, заблокувавши вхід в Азовське море. В Москві заявили, що танкер "сів на мілину". В МЗС України наголосили, що розцінюють агресивні дії кораблів Російської Федерації як порушення норм Статуту ООН і Конвенції ООН з морського права.

Наразі три українських судна залишаються захопленими російським спецназом. Щонайменше, шестеро українських військовослужбовців зазнали поранення.

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет. Під час екстреного засідання РНБО Президент підтримав пропозицію Воєнного кабінету щодо запровадження воєнного стану й звернутися до Верховної Ради.

Під час брифінгу секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив, що 26 листопада о 16.00 парламент ухвалить рішення щодо запровадження військового стану на 60 днів. У разі нормалізації ситуації він може бути скасований будь-якої хвилини.

Українська омбудсмен Людмила Денісова намагалася зв'язатися з російською омбудсменом Тетяною Москальковою для з'ясування стану українських моряків на захоплених Росією суднах. Проте остання на зв'язок не виходить.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-