У Києві затримали чоловіка, що "замінував" власний будинок

У Солом'янському районі Києва зловмисник повідомив поліції про вибуховий пристрій у його квартирі. Було проведено евакуацію жителів будинку, проте сигнал виявився хибним.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Вчора до чергової частини Солом’янського району столиці надійшло повідомлення про те, що у квартирі на вулиці Івана Пулюя знаходиться вибуховий пристрій", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час огляду багатоповерхівки та прилеглої території правоохоронці проводили евакуацію мешканців будинку. У результаті перевірки жодних небезпечних предметів та речовин не виявили. Проте у помешканні чоловіка, який телефонував у поліцію, правоохоронці виявили макети саморобних пристроїв із побутових предметів, які не становлять жодної загрози.

Читайте також: У центрі столиці затримали "мінера"-іноземця

Працівники поліції затримали власника оселі, який повідомив про загрозу вибуху. Ним виявився 37-річний місцевий мешканець, який раніше затримувався за злочини, пов'язані з наркотиками. 

Зловмисника затримано, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до шести років позбавлення волі.