Борг Київенерго за транспортування газу сягнув 500 мільйонів - Укртрансгаз

ПАТ  "Київенерго" збільшило у липні заборгованість за послуги транспортування газу до 500 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба АТ  "Укртрансгаз".

"Найбільший боржник Укртрансгазу – Київенерго – у липні збільшив борг за послуги транспортування газу для ТКЕ та промисловості ще на 2% – до 500 млн грн", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Укртрансгазу, інші компанії загалом мають тенденцію до зменшення заборгованості.  

 Так, по Києву загальна заборгованість споживачів за послуги транспортування газу в липні зменшилася на 3%, або 50 млн грн порівняно до попереднього місяця та склала 1,87 млрд грн станом на 31 липня 2018 року.

 Окрім того, за даними прес-служби відомства, сумарний борг підприємств за послуги з транспортування газу для ТКЕ скоротився на 32 млн грн та складає 916 млн грн. 45% заборгованості, або 406 млн грн, накопичено ПАТ "Київенерго". 

Читайте також: Борг підприємств перед Нафтогазом зменшився за тиждень на 0,4%

 На 18 млн грн зменшилася заборгованість операторів газорозподільчих систем і регіональних газозбутових підприємств за послуги транспортування газу для населення та склала 246 млн грн.

 "Найбільша сумарна заборгованість накопичена ТОВ "Одесагаз-Постачання" – 81 млн грн, ПАТ «Донецькоблгаз» – 56 млн грн, ТОВ «Кременчукгаз-Постачання» – 25 млн грн, ТОВ «Черкасигаззбут» – 18 млн грн", - розповіли у прес-службі.

 Як зазначили у відомстві,  частина заборгованостей погашається у робочому порядку відповідно до укладених з клієнтами договорів. У випадках систематичних неплатежів Укртрансгаз проводить дії щодо стягнення заборгованості згідно з чинним законодавством. За всіма випадками невиконання обов’язків щодо платежів ведеться претензійно-позивна робота. На сьогодні в судах на розгляді вже знаходиться 31 справа на загальну суму близько 1,3 млрд  грн щодо примусового стягнення заборгованості за послугу транспортування.