Київпастранс та поліція перевірятимуть проїзні квитки та пільгові документи

Київпастранс разом із Нацполіцією регулярно проводитимуть перевірки пасажирів громадського транспорту на наявність проїзних квитків та чинність документів, які дають право на пільговий проїзд.

Про це повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян, передає прес-служба відомства.

«Наша мета - виховання культури у пасажирів, взаємна повага тих, хто перевозить, і тих, кого перевозять. Зробити це непросто, і перевірки сприяють загальній дисципліні», - зазначив профільний заступник голови КМДА.

За його словами, маршрути та час перевірок кожного разу змінюватимуться. Таким чином, вважає Давтян, є можливість охопити максимальну кількість напрямків і зрозуміти реальну картину із пільговиками та системними порушниками.

Як зазначив генеральний директор КП «Київпастранс» Дмитро Левченко, спільні рейди зменшать кількість «зайців» та захистять працівників підприємства від прикрих випадків, коли зазначені пасажири вдаються до агресивних дій, щоб не платити за проїзд.

Читайте також: Омбудсмен просить Князєва і Кличка захистити учасників "Маршу рівності"

«Ми закликаємо киян та гостей столиці бути свідомими та своєчасно сплачувати за проїзд у наземному громадському транспорті», – закликав він.

Працівники КП «Київпастранс» мають право на штрафні санкції стосовно безквиткових пасажирів, співробітники поліції ж перевіряють справжність документа, який надає право на пільговий проїзд.