300 столичних підприємств взяли участь у виставці «Зроблено в Києві»

Фото

Столичні промислові підприємства зібралися на єдиному експозиційному майданчику, щоб продемонструвати свої досягнення та презентувати власний потенціал.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Виробничий комплекс Києва – це 865 підприємств різної галузі та форми власності. 300 з них взяли участь у виставці-презентації «Зроблено в Києві», організаторами якої були Київська торгово-промислова палата і КМДА.

Порівняно з минулим роком їх кількість, а також площа, на якій експонуються учасники, збільшились у три з половиною рази. Експонати вперше були розміщені за видами діяльності та галузевими напрямами: машинобудування, високотехнологічне устаткування та обладнання, інформаційні технології, оборонна промисловість, енергетика, фармацевтика, хімія, будівельні матеріали, транспорт, продукти харчування, легка промисловість та сувенірна продукція, поліграфія, вироби з деревини, екологія, інноваційна інфраструктура.

Підприємство «Київполіграфмаш» цього року презентувало нову флексодрукарську п’ятикольорову машину. Генеральний директор Володимир Максименко зазначив, що ця малогабаритна машина забезпечує п’ятикольоровий друк на різних матеріалах, в першу чергу на пакувальних.

Читайте також: У Києві назвали кращих експортерів року

«Замовлень на друк достатньо, проте ми вже 3 роки принципово не постачаємо обладнання в Росію. В Україні стало більше замовлень, однак стримує фінансово-кредитна система. Зараз ми намагаємося знайти нові ринки в Європі», - прокоментував Володимир Максименко.

У рамках ділової програми виставки відбулися заходи, спрямовані на розширення можливостей столичних промислових підприємств щодо доступу до фінансово-кредитної підтримки. Зокрема, підбили результати конкурсу «Столичний стандарт якості» та нагородили дипломантів конкурсу «Кращий експортер року».