Березень та квітень у Києві встановили температурні рекорди

Цьогоріч весна у Києві загалом виявилася суттєво теплішою за кліматичну норму, незважаючи на рекордно холодний березень.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

"За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського середньовесняна температура повітря склала +10,0°С, що на 1,8°С перевищує кліматичну норму. Кліматологи обсерваторії визначили, що цьогорічна весна посіла дев’яту позицію серед найтепліших у Києві з 1881 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що весняні місяці, крім березня, були теплішими за кліматичну норму, а особливо квітень, який мав найбільше відхилення від норми – 4,4°С, що дозволило йому зайняти 1 місце в ієрархії найтепліших за 138 років спостережень, а його попередник березень - став найхолоднішим з початку XXI століття.

Читайте також: У Криму оголосили режим надзвичайної ситуації через посуху

У ЦГО повідомили, що цієї весни біло зафіксовано 17 температурних рекордів. Зважаючи на те, що цьогорічний квітень був за температурним режимом рекордним, метеорологічне літо у Києві розпочалось 29 квітня, а метеорологічна весна тривала лише 36 днів.