У Києві “під каштанами” пробігли понад 13 тисяч осіб

Фото

У цьогорічній благодійній акції «Пробіг під каштанами» в центрі Києва взяли участь понад 13 тисяч людей.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, який також став учасником 26-го «Пробігу під каштанами», що проходив під гаслом «Біжу заради маленьких сердець», повідомляє прес-служба КМДА.

Кличко зазначив, що бере участь у «Пробігу під каштанами» не вперше і з радістю долучається до подібних акцій. «Це добре, що в таких акціях бере участь велика кількість киян. Цьогоріч до пробігу долучилася рекордна кількість прихильників здорового і бадьорого способу життя – понад 13 тисяч осіб. Мені – і як меру, і як спортсмену – приємно, що Київ стає більш спортивним, більш активним», – додав він.

В Києві стартував 26-й "Пробіг під каштанами" / Фото: Худякова Олена. Укрінформ

Кличко нагадав, що пробіг є благодійним з метою збору коштів на порятунок маленьких пацієнтів із вадами серця – на придбання необхідного устаткування для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

«Тільки минулого року благодійний «Пробіг під каштанами» зібрав 1,5 млн гривень, за які придбали необхідне медобладнання. І врятували не одне дитяче життя», – наголосив мер столиці.

До того ж, зауважив Кличко, «Пробіг під каштанами» відкриває можливості продемонструвати свою активність та небайдужість не тільки професійним спортсменам, а й усім жителям столиці різного віку – від дітей до людей похилого віку, а також людям з обмеженими фізичними можливостями.

Віталій Кличко взяв участь у «Пробігу під каштанами» / Фото: Скакодуб Андрій

«Я пишаюсь тим, що Київ має імідж спортивного міста і кожного року в столиці відбувається багато спортивних змагань, зокрема і міжнародного рівня», – підкреслив Кличко та нагадав, що тиждень тому столиця прийняла фінали Ліги чемпіонів УЄФА, а восени у Києві відбудеться 56 Конгрес Світової боксерської ради (WBC).

Кличко запевнив, що як мер Києва робить усе можливе, щоб якомога більше великих спортивних подій відбувалося у столиці.

Читайте також: У Києві стартував благодійний "Пробіг під каштанами"

Як повідомлялося, «Пробіг під каштанами» – наймасштабніша спортивно-благодійна акція в Україні. Відбувається щорічно, починаючи з 1993 року. 

Останніми роками кошти, зібрані під час «Пробігу під каштанами», спрямовуються на придбання життєво необхідного медичного обладнання для Науково-практичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. 

За даними КМДА, починаючи з 2002 року, учасники «Пробігу під каштанами» зібрали понад 437 000 доларів, на які було закуплено необхідні Центру обладнання та витратні матеріали.