Трьох учасників бійки на "Лісовій" суд відпустив на поруки депутатів

Оновлено

Деснянський районний суд Києва відпустив учасників бійки біля станції метро "Лісова" Романа Шевченка на поруки народного депутата Борислава Берези, а Павла Мороза та Ярослава Ткаченка на поруки Андрія Білецького.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, за засіданні з обрання Шевченкові запобіжного заходу суддя Тетяна Зотько оголосила: "Суд ухвалив: клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу задовільнити частково. Застосувати запобіжний захід у вигляді порук Берези".

Строк дії ухвали до 27 липня, вона може бути оскаржена впродовж 5 днів.

Щодо іншого затриманого, безробітного студента Павла Мороза, суд ухвалив застосувати запобіжний захід у вигляді особистої поруки народного депутата Білецького.

Термін дії запобіжного заходу визначено до 29 липня. Мороза звільнили з-під варти у залі суду.

Крім того, суд зобов'язав Шевченка і Мороза прибувати до слідчого, прокурора та суду на вимогу, не спілкуватися зі свідками.

Пізніше щодо Ярослава Ткаченка суд також застосував запобіжний захід у вигляді поруки народного депутата Андрія Білецького.

"Суд ухвалив застосувати до Ткаченка запобіжний захід у вигляді особистої поруки Білецького", - сказала суддя.

Водночас суд задовольнив клопотання адвокатів і доручив Київській місцевій прокуратурі "провести судово-медичне обстеження Ткаченка та дослідити факти застосування фізичного насильства працівниками поліції під час його затримання".

Ткаченка звільнено з-під варти в залі суду.

Читайте також: Побиття на "Лісовій": прокуратура оголосила підозру громадянину Грузії

Як повідомляв Укрінформ, 29 травня кількадесят агресивно налаштованих молодиків пошкодили торгову точку продавця на ринку біля метро "Лісова" у Києві, який кілька днів тому побив військового пенсіонера, та влаштували сутичку із поліцейськими. Унаслідок конфлікту троє правоохоронців постраждали. Тоді були затримані 34 особи.

25 травня продавець одного з кіосків ринку біля станції метро "Лісова" у Києві під час конфлікту вдарив військового пенсіонера кулаком в обличчя, спричинивши йому закриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку.

26 травня поліція Києва повідомила про затримання нападника. Йому оголошено про підозру. Кримінальне провадження відкрито за статтею 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.