У Києві спецкомісія допоможе добровольцям отримати статус УБД

У Києві створено комісію з питань надання посвідчення бійця-добровольця, який брав участь у захисті територіальної цілісності України.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської адміністрації.

"Розпорядженням КМДА створено комісію з питань надання на території міста Києва посвідчення бійця-добровольця, який брав участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України", - йдеться у повідомленні.

Документом затверджено персональний склад комісії на чолі з заступником голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексієм Резніковим.

Читайте також: Президент вручив нагороди героям-ліквідаторам та працівникам ЧАЕС

Як відомо, 1 червня 2017 року Київрада ухвалила рішення, за яким бійці добровольчих батальйонів, які були учасниками АТО, здобули можливість отримати офіційний статус учасника бойових дій. Відповідно до цього рішення, бійцем-добровольцем АТО може бути визнано особу, яка перебувала або перебуває у складі добровольчих формувань та брала участь у бойових діях на сході України, але не ввійшла до складу Збройних сил України, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії та інших військових формувань і правоохоронних органів.