У Києві судитимуть банду грабіжників, які труїли жертв

Столична прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо сімох учасників злочинної групи, які труїли та грабували людей.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Голосіївський райсуд міста Києва розпочав розгляд кримінального провадження за обвинуваченням 7 учасників організованої групи, сформованої на етнічній основі, які вчинили низку розбійних нападів на громадян, у тому числі із застосуванням насильства та сильнодіючих речовин", - йдеться у повідомленні.

Згідно з розробленого злочинцями плану, четверо жінок, які входили до складу групи, знайомилися з відвідувачами кафе та непомітно додавали у їхні напої сильнодіючий лікарський засіб з діючою речовиною "клозапін".

Надалі, користуючись безпорадним станом потерпілих, зловмисники грабували їх. У такий спосіб грабіжники заволоділи цінними речами та грошовими коштами своїх жертв на суму понад 270 тис гривень. Шестеро з потерпілих внаслідок застосування сильнодіючих речовин потрапили до лікарень із тяжким ступенем отруєння, ще один потерпілий - помер.

Читайте також: Поліція встановила підозрюваних у нападі на херсонську ювелірку

За результатами слідства усім зловмисникам оголошено підозри в умисному вбивстві та у розбійних нападах. Трьом учасникам злочинної групи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Іншим підозрюваним - домашній арешт та застава.

За вчинене їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.