Молодь майже з 30 міст України змагається у дебатному турнірі з політичних реформ

У Києві стартував дводенний національний дебатний турнір із політичних реформ. У заході беруть участь молодь із 28 міст України, народні депутати, аналітики, експерти та представники ЗМІ. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мета заходу – залучити молодь до дискусії про політичні реформи в Україні, навчити добирати аргументи та налагодити діалог із владою. Тема дебатів – політичні фінанси, антикорупція та вибори», – розповіла  організатор заходу, заступник голови Інституту «Республіка» Олександра Скиба. 

Турнір проводиться другий рік поспіль.

Попередньо дебати відбулися у регіонах країни, переможці зустрілися у столиці. До проведення заходу долучився дебатний клуб КПІ. 

Учасникам заходу представили результати дослідження NDI (Національного демократичного інституту міжнародних відносин), яке проводилося в Україні у грудні 2017 року. За його даними, в нашій країні є запит на рівне представництво у владі жінок і чоловіків. Дослідження охоплювало понад сім тисяч респондентів. 

Народні депутати України Ігор Попов (Радикальна партія), Олексій Мушак (БПП) та заступник голови ЦВК Андрій Магера розповіли про виборчу систему та боротьбу з корупцією у владі.

Читайте також: Мінгареллі сказав, як створити необхідну кількість робочих місць в Україні

Захід продовжиться 12 травня дебатними відбірковими іграми та нагородженням переможців, які отримають подарункові сертифікати від одного з інтернет-магазинів.

Суддями заключної гри будуть народні депутати України, представники ЗМІ, серед яких зокрема заступник гендиректора Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» Марина Сингаївська, та організатори заходу.