На вокзалі під Києвом знайшли зниклого 12-річного хлопчика

Правоохоронці знайшли на залізничній станції у Калинівці 12-річного хлопчика, який раніше втік з дому.

Про це повідомляє ГУ Національної поліції Київщини у Facebook.

“Кілька днів тому вночі до чергової частини Васильківського відділу поліції надійшло повідомлення від жительки Калинівки про те, що близько 17:00 години пішов з дому її 12-річний син та до цього часу не повернувся додому. За фактом зникнення хлопчини правоохоронцями було відкрито кримінальне провадження. Через чотири дні під час патрулювання залізничної станції у смт Калинівка працівники ювенальної превенції помітили 12-річного хлопчину на пероні. Як з'ясувалося, увесь цей час втікач днями гуляв вулицями Києва, ночував у під'їздах та харчувався тим, чим пригощав його друг”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що впродовж останнього місяця хлопчик вже втретє самовільно залишив домівку. У всіх випадках 12-річний втікач був розшуканий працівниками поліції та повернений до постійного місця проживання.

Читайте також: У Херсоні запланували оздоровити майже на 4,4 тисячі дітей менше, ніж торік

Уточнюється, що з хлопчиком та його матір'ю була проведена профілактична бесіда. Співробітники ювенальної превенції вже направили відповідні подання до служби у справах дітей.

За неналежне виконання обов'язків щодо виховання дитини матір притягнута до адміністративної відповідальності за частиною 2 статті 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.