У столиці ліквідували "конверт" на 90 млн

Столичні правоохоронці ліквідували "конверт", який надавав послуги підприємцям з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку.

Про це інформує прес-служба Прокуратури Києва.

"Ліквідовано діяльність «конвертаційного центру», який надавав послуги підприємствам реального сектору економіки з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку. У своїй протиправній діяльності учасники групи використовували розрахункові рахунки, відкриті в ПАТ «Сбербанк», - йдеться у повідомленні.

Загальний обсяг проконвертованих грошових коштів за вказаний період із використанням реквізитів «транзитно-конвертаційних підприємств» склав понад 90 млн гривень. Ймовірні втрати бюджету складають понад 15 млн гривень.

У результаті проведених обшуків вилучено комп’ютерну техніку, банківські картки, чекові книжки, первинна/бухгалтерська документація «транзитних» та «фіктивних» підприємств, чорнові записи, електронні носії інформації, скайп та вайбер-переписки з «клієнтами», що містить інформацію із заявками на проведення «конвертаційних» операцій, 11 печаток та штампів «фіктивних» підприємств.

Проводиться комплекс оперативних та слідчих заходів.