Школярам за рік провели майже 1,5 тисячі "Чемпіонських уроків киянина"

Протягом 2016 року голова громадської ради при Шевченківській райдержадміністрації та колишній спортсмен Юрій Чиж провів "Чемпіонський урок киянина" у низці шкіл столиці, таборах відпочинку та у "Межигір'ї".

Про це він розповів під час "круглого" столу в Укрінформі "Дні відкритих презентацій громадських практик".

"Чемпіонський урок киянина" пропагує здоровий спосіб життя, боротьбу з алкоголізмом, курінням, наркоманією. На власному досвіді я показував як можна добитися успіхів у житті, стати відомим спортсменом, якщо вести здоровий спосіб життя, не вживати алкоголю, мати мету й іти до неї", - зазначив він.

За словами Чижа, протягом червня 2016 року  "Чемпіонський урок киянина" проводився у шкільних таборах на базі шкіл №1, 24, 169, 28, 199, 41, 61 Шевченківського району. Розпочиналися уроки переглядом фільму "Молитва за гетьмана Мазепу", у якому знімався сам Чиж зі своїми учнями, майстрами спорту з фехтування. 

Також "Чемпіонський урок киянина" проводився в таборах "Артек-Київ", розташований у Пущі-Озерній, та у резиденції екс-президента Януковича "Межигір'ї". Також "урок" було проведено у таборах "Джерело", "Азовець" і в "Американській школі", "Французькій школі" у столиці.

"Станом на вересень 2016 року проведено 1 тисяча 452 "Чемпіонських уроки киянина". Ми сподіваємося, що багато молоді, яка стала слухачами уроків, буде достойними громадянами нашої держави", - резюмував Чиж.