Пуерто-Рико оголосило надзвичайний стан через лихоманку Денге

Пуерто-Рико оголосило надзвичайний стан у сфері охорони здоров’я через лихоманку Денге, хворобу, що передається комарами, яка цього року різко поширилася по всій Америці.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Медичні працівники Пуерто-Рико виявили 549 випадків Денге, причому майже половина випадків зосереджена в столиці країни Сан-Хуані. Всього на острові, який є територією США, проживає 3,2 мільйона осіб.

"Цього року кількість випадків захворювання на Денге перевищила історичні рекорди", - заявив у своїй заяві міністр охорони здоров'я Карлос Мелладо.

За словами Мелладо, оголошення надзвичайної ситуації не має прямого впливу на подорожі до або з Пуерто-Ріко, але це полегшить департаменту охорони здоров’я доступ до фінансування для виявлення та профілактики хвороби.

Денге може викликати головний біль, ломоту, лихоманку і висип - і, в крайніх випадках, смерть.

Читайте також: Перу оголосило надзвичайний стан через лихоманку Денге

Цього року великі спалахи лихоманки денге охопили значні території Америки, включаючи Аргентину, Уругвай, Бразилію і Перу. Минулого року в деяких частинах Флориди через Денге було оголошено тривогу щодо захворювань, які переносяться комарами.

Як повідомляв Укрінформ, у понад половині провінцій Аргентини зареєстрували більше 39,5 тисячі випадків захворювання на небезпечну лихоманку Денге, 29 із яких завершилися летальним результатом.

Фото ілюстративне