Бельгійські волонтери передали українській армії ще одну «швидку» на фронт

Фото

Лікар українського походження Ігор Вітенко із бельгійського міста Гент передав у Золотоноші на Черкащині 77-й автомобіль швидкої допомоги для українських військових.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, вантаж доставив фермер Том Ван Гоі, який господарює в Черкаській області.

«В перші дні війни я повернувся з України в Бельгію і став дуже медійною особою. Ми з родиною відразу налагодили постачання благодійної допомоги в Україну, оскільки володіємо логістичними та транспортними компаніями. Поступово довкола нас згуртувалися однодумці: лікарі, християнські організації, прості люди. Так я познайомився з лікарем-хірургом Ігорем Вітенком із Гента. Він, використовуючи свої зв’язки, взявся забезпечувати медичну складову. За два роки пан Ігор з нашою допомогою доправив 77 автомобілів швидкої допомоги та купу медичного обладнання з Бельгії в Україну. Їх розподіляє українське військове командування в Харкові. Ми ж надаємо транспорт та інший гуманітарний вантаж. Сьогодні це - помпи для відкачування води, які надала мерія міста Мерелбеке золотоніським рятувальникам», - розповів Том Ван Гоі.

Читайте також: Військові зобов'язані пройти базову підготовку з тактичної медицини - експерт

Отримувати вантаж приїхали українські військові з Авдіївського напрямку. За їхніми словами, вони втратили після прильоту керованих авіаційних бомб два автомобілі. «Швидка» з Бельгії доправлятиме поранених після надання першої допомоги на стабілізаційний пункт. Її почнуть використовувати відразу, як на машину встановлять засоби радіоелектронної боротьби.

Том Ван Гоі з початку війни доправив до України 73 гуманітарних вантажі.

Як повідомляв Укрінформ, бельгійський фермер Том Ван Гоі вирощує в Черкаській області зернові та картоплю. Продукцію реалізує в Україні.

Фото Юрія Стригуна