Голосувати на виборах у Раду готові майже 81% українців

Опитування

У разі проведення виборів до парламенту найближчої неділі участь у голосуванні взяли б 80,9% українців.

Про це розповів директор з розвитку Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка Володимир Барабаш під час презентації даних ролінгового дослідження громадської думки за минулий тиждень, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На питання, якби найближчої неділі проходили вибори до Верховної Ради України, чи брали в ви участь у голосуванні?, “точно так” відповіли 43% респондентів, “скоріше, так” — 37,9%, що разом становить цифру 80,9%", - зазначив він.

Водночас, за словами експерта, "точно ні" і "скоріше, ні" щодо можливої участі в голосуванні на парламентських виборах відповіли 13,9 %.

Крім того Барабаш зауважив, що ще 5,1% респондентів важко визначитися з цього питання.

Разом з тим він пояснив, що найбільша готовність громадян йти на вибори до ВР у виборців західного регіону — 83,4%, південного — 83,8%, центрального — 82,9%, найменша на сході — 74,5%, тоді як окремо на Донбасі — 72,8%.

Також експерт відзначив, що спостерігається зниження кількості мешканців обласних центрів, які готові брати участь у голосуванні — нині таких 77,4%, але цей показник зростає в селі — 84,1%.

Читайте також: Вибори до Ради: які партії долають 5-відсотковий бар’єр

У свою чергу директор центру “Соціальний моніторинг” Дмитро Дмитрук пояснив, що це ролінгове дослідження було проведено минулого тижня і вказані дані є даними станом на 7 червня. За його словами, було опитано 1000 респондентів, похибка — 2,2%.

Як повідомлялося, позачергові парламентські вибори відбудуться в Україні 21 липня.