Здорова демократія в дії: віце-президент "Атлантичної ради" про українські вибори

Несподівані повороти на президентських виборах в Україні, реакція людей і непередбачуваний результат є ознаками здорової демократії в найбільшій країні Європи, яка донедавна не могла позбутися радянської спадщини.

Про це розповів в інтерв'ю Укрінформу виконавчий віце-президент аналітичного центру "Атлантична рада" Деймон Вілсон.

"Мене дуже надихає побачити в Україні здорову демократію в дії, побачити несподівані повороти, реакцію людей і просто непередбачуваність процесу", - зауважив американський експерт.

Водночас він нагадав, що Україна обирає по-справжньому, хоча й "у тіні Кремля", в розпал конфлікту на сході та на тлі російської анексії Криму. Крім того, за його словами, Україні було важко впродовж кількох десятиліть пострадянської незалежності.

Читайте також: ENEMO про вибори в Україні: порушення характерні для всіх молодих демократій

"Тепер ми бачимо, що одна з найбільших країн Європи діє як європейська нація. І це приголомшливо", - підкреслив віце-президент Атлантичної ради США.

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України, перший тур яких відбувся 31 березня.

7 квітня 2019 року Центральна виборча комісія оголосила остаточні результати першого туру виборів, згідно з якими до другого туру вийшли шоумен Володимир Зеленський та чинний Президент Петро Порошенко.

Другий тур виборів відбудеться 21 квітня 2019 року.