Тягнибок незаконно агітував у Чернівецькій міськраді — ОПОРА

На зустріч голови ВО “Свобода” Олега Тягнибока у Чернівцях представники ОПОРИ викликали поліцію, оскільки той агітував у приміщенні міськради, що заборонено законом.

Про це повідомляють на сайті громадянської мережі "ОПОРА".

"Під час зустрічі голови ВО “Свобода” Олега Тягнибока з громадськістю міста Чернівці та області в приміщенні Чернівецької міської ради були розміщені агітаційні матеріали, а сам політик у своєму виступі закликав голосувати за кандидата Руслана Кошулинського. Представниця ОПОРИ викликала поліцію", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зустріч із Тягнибоком відбулася 12 березня у Чернівцях. Місцем зустрічі на афіші значився “Будинок Чернівецької міської ради, зала 105”. Окрім цього, оголошення про зустріч було розміщене в приміщенні міської ради на дошці оголошень.

"В залі, де відбувалася зустріч, був один банер з символікою партії ВО “Свобода”, один із зображенням кандидата в президенти Руслана Кошулинського та два прапори з написом “Мій вибір Руслан Кошулинський”. Сам Олег Тягнибок у своєму виступі розповідав про пункти програми кандидата в президенти Руслана Кошулинського, розказував його біографію та закликав голосувати за висуванця від партії “Свобода”. Також присутнім на заході роздавали агітаційні папки, в яких були два календарі різного формату із зображенням Руслана Кошулинського, роздрукована передвиборча програма та дві партійні газети ВО “Свобода", - повідомляють в ОПОРІ.

Читайте також: ОПОРА заявляє, що не проводить жодних соцопитувань щодо виборів

Зважаючи на всі вище наведені обставини щодо незаконної агітації відповідно до ч. 20 ст. 64 спостерігачка ОПОРИ викликала поліцію.

Тоді Тягнибок попросив людей покинути залу та запропонував продовжити зустріч на сходах міської ради.

"Таким чином, за порушення ч. 20, 21 ст. 64 Закону організаторам загрожує адміністративна відповідальність за ст. 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення (проведення передвиборної агітації в місцях, що заборонені законом, інше порушення встановлених законом обмежень щодо ведення передвиборної агітації)", - зазначили в ОПОРІ.