На Волині зареєстрували 104 повідомлення щодо виборчих порушень — поліція

Поліцейські на Волині з початку виборчої кампанії зареєстрували 104 повідомлення щодо ймовірних порушень виборчого законодавства.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

“З початку виборчої кампанії органи поліції у Волинській області зареєстрували 104 повідомлення щодо ймовірних порушень виборчого законодавства. За 72 повідомленнями розглянуто та прийнято рішення відповідно до Закону України «Про звернення громадян». У більшості з них інформація не підтвердилася. За 14 повідомленнями тривають перевірки”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що більшість звернень стосуються ймовірних порушень проведення передвиборчої агітації, підкупу виборців, пошкодження агітматеріалів. Поліцейські за 18 матеріалами склали 22 адмінпротоколи. За наданими поліцією матеріалами, суди визнали винними у вчиненні адміністративних правопорушень дев’ятьох осіб.

Уточнюється, що найпоширенішими адмінпорушеннями, пов’язаними з виборчим процесом, є виготовлення агітаційних матеріалів без зазначення визначених законодавством відомостей.

Читайте також: У Рівному двоє затриманих за крадіжку з офісу кандидата у Президенти

У поліції також звернули увагу громадян на вимоги Закону України «Про вибори Президента України», що стосуються порядку проведення передвиборчої агітації та відповідальність за їх порушення.