Мін'юст подав позов до ВАКС про введення санкцій проти засновників російської групи «Поліпластик»

Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до Мірона Горіловського, Валентина Буяновського та Андрія Меньшова, які є засновниками, контролерами та топменеджерами російської групи компаній «Поліпластик».

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба міністерства.

"17 травня 2024 року Міністерством юстиції України подано до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції, передбаченої пунктом 11 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції» до Горіловського Мірона Ісаковича, Буяновського Валентина Михайловича та Меньшова Андрія Миколайовича. Горіловський М.І. разом зі своїми бізнес-партнерами Буяновським В.М. та Меньшовим А.М. є засновниками, контролерами та топменеджерами російської групи компаній «Поліпластик»", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що група «Поліпластик» - це великий промисловий конгломерат, який спеціалізується на виробництві високотехнологічних полімерних труб та композитних полімерних матеріалів, має у своїй структурі науково-дослідницьку базу для проведення досліджень та розробок у сфері композитних полімерів, які мають широке коло застосування, починаючи з виробництва полімерних труб та закінчуючи виробництвом комплектуючих частин стрілецької зброї.

За інформацією Мін'юсту, Міністерство промисловості та торгівлі РФ включило групу «Поліпластик» до переліку організацій, які здійснюють суттєвий вплив на галузі промисловості та торгівлі в Росії.

Читайте також: Франція та Нідерланди пропонують ввести санкції проти фінустанов, які допомагають армії РФ - Reuters

Зазначається, що відповідачами за позовом через підконтрольні компанії вчинялись дії, що спрямовані на підтримку загарбницької політики країни-агресора, шляхом матеріально-технічного забезпечення функціонування окупаційних адміністрацій півострова Крим, участі в розробці композитного матеріалу для вдосконалення зразка стрілецької зброї, яка поставляється на замовлення міністерства оборони РФ, постачання полімерів до підприємств військово-промислового комплексу Росії.

Як повідомлялося, напередодні Вищий антикорупційний суд стягнув у дохід держави два пасажирські літаки Ан-148-100Е російської компанії «Ільюшин Фінанс Ко.»