Нацбанк анулював ліцензії трьом фінансовим компаніям, ломбарду і кредитній спілці

НБУ анулював п’ятьом небанківським фінансовим установам ліцензії на вид діяльності з надання фінансових послуг та виключив їх з Державного реєстру фінансових установ. Ще одній небанківській фінансовій установі змінено обсяг ліцензії на діяльність фінансової компанії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ

Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг 3 травня 2024 року ухвалив рішення анулювати ліцензії та виключити з реєстру п’ять небанківських фінансових установ, одній – змінити обсяг ліцензії на діяльність фінансової компанії.

Зазначається, що на підставі власних заяв анульовано ліцензії:

ПТ ЛОМБАРД "МЕРКУРІЙ ПЛЮС" КУЦЕНКО О.В. І КОМПАНІЯ – на діяльність ломбарду з правом надання фінансової послуги з надання коштів та банківських металів у кредит у вигляді ломбардних кредитів;

Читайте також: Банкам і ломбардам заборонили приймати в заставу товари подвійного використання

ТОВ "ФАКТОРИНГ ФІНАНС" – на діяльність фінансової компанії з правом надання фінансових послуг з надання коштів та банківських металів у кредит, факторинг та фінансовий лізинг;

ТОВ "ФК "КАВЕРТОН" – на діяльність фінансової компанії з правом надання фінансової послуги факторингу;

ТОВ "ФК "ПРОФІТ ЛАЙН" – на діяльність фінансової компанії з правом надання фінансових послуг з надання коштів та банківських металів у кредит та факторинг.

ПТ ЛОМБАРД "МЕРКУРІЙ ПЛЮС" КУЦЕНКО О.В. І КОМПАНІЯ, ТОВ "ФАКТОРИНГ ФІНАНС", ТОВ "ФК "КАВЕРТОН" та ТОВ "ФК "ПРОФІТ ЛАЙН" виключено з Державного реєстру фінансових установ у зв’язку з анулюванням ліцензій на вид діяльності з надання фінансових послуг.

Крім того, на підставі власної заяви ТОВ "ЮНІТ КАПІТАЛ" надано погодження зміни обсягу ліцензії на діяльність фінансової компанії.

Читайте також: Нацбанк оштрафував двох учасників платіжного ринку

Також Національний банк анулював ліцензію на здійснення діяльності кредитної спілки та виключив КС "КРЕДИТНА ПИВНА СПІЛКА" з Державного реєстру фінансових установ на підставі її власної заяви, керуючись особливим порядком під час дії воєнного стану.

Як повідомлялося, Національний банк України вніс зміни до плану виїзних перевірок із питань фінансового моніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства на 2024 рік.