Банкам і ломбардам заборонили приймати в заставу товари подвійного використання

Банкам і ломбардам заборонили приймати в заставу товари подвійного використання

Укрінформ
Національний банк заборонив банкам і небанківським фінансовим установам здійснювати активні операції з фізичними особами, предметом забезпечення за якими є товари подвійного використання.

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає Укрінформ. 

У Нацбанку зауважують, що йдеться про товари, які можуть бути використані у військових цілях та включені до Єдиного списку товарів подвійного використання в додатку до Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 січня 2004 року № 86 (зі змінами).

Заборона введена на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року “Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет”, введеного в дію Указом Президента України від 20 квітня 2024 року № 234/2024, з метою сприяння безпеці та стабільності банківської системи, запобігання кризовим явищам у період запровадження воєнного стану.

Читайте також: Нацбанк оштрафував двох учасників платіжного ринку

Постанови Правління НБУ № 51 та № 53 набирають чинності з 4 травня 2024 року.

Як повідомлялося, постановою Кабінету Міністрів України від 30 березня 2023 року №290 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2022 р. №1378», яка набула чинності 4 квітня 2023 року, розширено перелік товарів подвійного використання, імпорт яких на період дії воєнного стану здійснюється без дозвільних документів Державної служби експортного контролю України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-