Активи колишніх «дочок» банків РФ вже продали на ₴5 мільярдів - гроші підуть на оборону

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продав на 5 млрд грн активів колишніх «дочок» російських банків через онлайн-аукціони в електронній торговій системі Prozorro.Продажі; ці доходи будуть спрямовані на нашу оборону та підтримку економіки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Зазначається, що йдеться про активи колишніх дочірніх структур російських банків АТ «МР Банк» (колишній “Сбєрбанк”) та ПАТ «Промінвестбанк».

«Усі активи країни-агресора на території України будуть конвертовані в кошти та спрямовані на нашу оборону, економіку та майбутню перемогу. Один з видів таких активів - майно колишніх «дочок» російських банків. Дочірні структури АТ «МР Банк» та ПАТ «Промінвестбанк» були виведені з українського ринку в перші дні повномасштабної війни у лютому 2022 року. І станом на кінець березня бізнес отримав у власність через державні онлайн-аукціони Prozorro.Продажі вже майже чотири сотні активів цих банків», - сказала перший віцепрем'єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко.

Серед проданих з аукціону активів, що належали МР Банку та Промінвестбанку, - житлові будинки та квартири, будівлі банків, поліклінік, адміністративні приміщення, земельні ділянки, офісна техніка, автомобілі, майнові права та права вимоги за кредитними договорами.

Читайте також: ЄС має скористатися контрзаходами для повної конфіскації російських активів - євродепутат

Станом на кінець квітня 2024 року Фонд гарантування вкладів виставив на торги ще понад десяток активів дочірніх структур російських банків на майже 165 млн грн, які можна придбати, зареєструвавшись на одному з акредитованих майданчиків.

Як повідомлялось, придбати активи АТ «МР Банк» та ПАТ «Промінвестбанк» або інших банків, що ліквідуються, на онлайн-аукціонах Prozorro.Продажі може кожен охочий, крім позичальників і поручителів за кредитом, що виставлений на торги, а також осіб, пов'язаних з державою-агресором.