Підприємства Нафтогазу отримують до 90% товарів і послуг від українських компаній - Чернишов

Серед постачальників товарів і послуг, які виграють тендери різних підприємств Групи Нафтогаз, 70-90% становлять українські компанії.

Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов під час форму «Зроблено в Україні», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я отримую велике задоволення, коли український постачальник виграє тендер. Що стосується нашої групи, то в залежності від підприємства це може складати 70-90%. Це непогана пропорція", - сказав Чернишов.

Він зауважив, що для подалього розвитку українського виробництва потрібно розвивати його конкурентоспроможність.

Читайте також: Укренерго відновило надійність живлення ЗАЕС

"Я планую збільшувати обсяги видобутку газу та нафти і зробити цей напрямок нетто-експортером для інших країн. І ми будемо закуповувати ті послуги й товари, які є конкурентоспроможними", - наголосив Чернишов.

За його словами, для посилення конкурентного потенціалу українських виробників необхідні інвестиції у технологічні напрями.

Читайте також: При купівлі українських товарів у бюджет повертається до 40% у вигляді податків - Мінекономіки

Як повідомлялося, за словами очільника НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького, після початку повномасштабної війни українські виробники електротехнічного обладнання змогли збільшити обсяги виробництва.