Рада повернула акциз на пальне

Верховна Рада ухвалила закон, який відновлює акцизний податок на пальне в Україні.

Відповідний законопроєкт (№7668-д) ухвалено в другому читанні, повідомив у Телеграмі голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає Укрінформ.

«Сьогодні український парламент прийняв законопроєкт №7668-д у другому читанні та в цілому, яким передбачені ставки акцизного податку на пальне», - повідомив народний депутат.

За його словами, метою закону є створення у період дії воєнного стану умов для належного забезпечення функціонування економіки, а також належного наповнення дохідної частини бюджету за рахунок податкових платежів.

Читайте також: Відновлення акцизу на пальне буде непомітним для споживача - Куюн

Гетманцев уточнив, що ставка акцизу на бензин, дизель, паливо моторне альтернативне, біодизель встановлена на рівні 100 євро за 1000 літрів, скраплений газ, бутан, ізобутан – 52 євро за 1000 літрів.

Крім того, законодавець запроваджує нульову ставку акцизного податку на дистиляти та біодизель для Міністерства оборони України.

Читайте також: До держбюджету в серпні надійшло ₴7,8 мільярда акцизного податку

Як повідомляв Укрінформ, 18 березня набрав чинності закон, яким тимчасово скасовано акциз на пальне та знижено ставку ПДВ з 20% до 7% на період дії воєнного стану. Вже 30 серпня Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №7668-д, який відновлює акцизний податок на пальне в Україні.

На думку представників Міністерства економіки, повернення акцизу на пальне має надважливе значення для наповнення державного дорожнього фонду та прискорення відновлення пошкодженої окупантами інфраструктури.