Відновлення акцизу на пальне буде непомітним для споживача - Куюн

Відновлення акцизу на пальне буде непомітним для споживача - Куюн

Укрінформ
Відновлення акцизу на пальне не вплине на його вартість для споживачів.

Про це заявив директор консалтингової групи «А95» Сергій Куюн під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Ціни на нафтопродукти на світовому ринку будуть падати і закупівельні ціни будуть знижуватись. І зараз дуже гарний момент для того, щоб ввести ці акцизи. І для споживача це взагалі пройде непомітно. Тобто не буде стрибка на заправних станціях, хоча, звичайно, цей податок у структурі ціни з'явиться", - розповів він.

Читайте також: Уряд пропонує встановити акциз на пальне у €100 за тисячу літрів

За словами експерта, уряд пропонує відновити акциз на рівні 4 грн на літр, що становить 8% від ціни бензину або дизпального та трохи більше 10% від ціни на скраплений газ.

Куюн також додав, що у найближчі тижні ціни на пальне в Україні можуть скоротитися на 3-4 грн за літр, але якщо акциз буде введено, то ціни на ринку стабілізуються і не змінюватимуться. На його думку, якщо на світовому ринку ціни на нафтопродукти продовжать падіння, вартість пального в Україні також знизиться, навіть за умови відновлення акцизу.

Читайте також: Акциз на пальне щомісяця приноситиме бюджету до ₴3 мільярдів - міністр інфраструктури

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 14 серпня вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт №7668 "Про внесення змін до розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України щодо ставок акцизного податку", який передбачає скасування пільгового оподаткування на пальне і запровадження акцизу на бензини моторні, важкі дистиляти та інші нафтопродукти, скраплений газ, бутан та ізобутан.

Закон, яким тимчасово скасовано акциз на пальне та знижено ставку ПДВ з 20% до 7% на період дії воєнного стану, набув чинності 18 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-