На форумі YES оприлюднили план зростання української економіки на 10 років

Міністерство економіки України оприлюднило план зростання української економіки у найближчі десять років від транзитної економіки до економіки, що розвивається.

Як передає Укрінформ, план озвучила перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко під час під час щорічної конференції "Ялтинська європейська стратегія", повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Сьогодні весь світ вражений стійкістю та силою української армії. Вірю, що в осяжному майбутньому не лише армія, а й економіка України здивує світ стабільністю та силою. Ми маємо зробити все, щоб Україна перейшла від транзитної економіки до економіки, що розвивається, за одне десятиліття», - сказала Свириденко під час виступу.

Читайте також: Від бомбосховищ до ППО: Шмигаль каже, що безпека буде ключовою після війни

За її словами, міністерство розробило план, який дозволить забезпечити такий перехід. Відтак, необхідно досягти оптимального розміру держави в економіці, шляхом поступового скорочення фіскального відсотка ВВП, та як наслідок державних витрат відносно доходів. Це своєю чергою має збільшити обсяг капітальних інвестицій у приватному сектору.

Водночас уряд має зосередитись на розвитку малого та середнього бізнесу, а також на спрощенні діяльності для бізнесу, зокрема шляхом видалення зайвих процедур і бюрократії.

Разом з цим, в Україні має бути встановлене верховенство права. Головна мета уряду – зменшити ризики країни через політичні та правоохоронні дії, що допоможе збільшити прямі іноземні інвестиції.

Читайте також: Україна планує максимум за два роки стати членом ЄС – Шмигаль

Також Україні необхідно: розвивати експортний потенціал, підвищувати інтенсивність інвестицій у виробництво та розбудовувати транспортну логістику. Крім цього, у плані йдеться про масову приватизацію держпідприємств, скорочення обсягу держави в економіці, а також про розвиток сфери соціальних послуг через державно-приватне партнерство.

Окремим пунктом Мінекономіки вказує військово-технічний прорив через інновації у сфері мілітарних технологій.

Як повідомляв Укрінформ, Свириденко під час щорічної конференції "Ялтинська європейська стратегія" заявила, що у Міністерстві економіки працюють над тим, щоб збільшити рівень річного ВВП на душу населення в Україні з 4 500 до 12 тисячі доларів.

Фото: Мінекономіки