Нафтовий альянс ОПЕК+ обговорює квоти на видобуток у жовтні

Країни - члени ОПЕК та десять країн - союзників Організації, відомі як ОПЕК+, проводять у понеділок міністерську зустріч у режимі відеоконференції з метою обговорення подальших планів з видобутку нафти, щонайменше, у жовтні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на АРА

"Близько 20 країн-виробників нафти обговорять у понеділок вдень свої квоти на видобуток з жовтня в рамках альянсу ОПЕК+. Багато спостерігачів за ринком очікують, що альянс під час онлайн-зустрічі буде дотримуватися своїх попередніх цільових показників виробництва", - йдеться у повідомленні.

Поруч з цим, вказується на те, що Саудівська Аравія, один із домінуючих членів ОПЕК+, нещодавно заявила про можливість скорочення видобутку.

Читайте також: Обмеження ціни на нафту може у лютому скоротити доходи рф від її експорту на 75% - Єрмак

На попередній щомісячній зустрічі на початку серпня ОПЕК+, до якої також входить росія, вирішила підвищити спільний щоденний видобуток у вересні на невеликий обсяг у 100 тис. барелів.

Як повідомлялося, у п’ятницю міністри фінансів країн Групи семи (G7) схвалили план щодо встановлення граничної ціни на російську нафту, аби позбавити путіна додаткових доходів для продовження збройної агресії проти України.