Президент: Україна та партнери щодня борються за безпеку Запорізької АЕС

Україна та її партнери щодня роблять усе можливе для безпеки Запорізької АЕС.

Про це у відеозверненні сказав Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Українські дипломати й наші партнери продовжують у щоденному режимі боротися за безпеку для Запорізької АЕС. І сьогодні я хочу подякувати й усім тим, хто мобілізує реакцію світу на російський радіаційний шантаж, і всім нашим атомникам, усім нашим енергетикам, чия професійність зараз в прямому сенсі слова рятує і Україну, і Європу, коли вони долають наслідки російського терору на станції», - сказав він.

Зеленський додав, що ситуація на ЗАЕС залишається небезпечною. Будь-які повторні відключення станції від мережі знову підведуть її за крок до катастрофи.

"Нашим атомникам, усім фахівцям енергетичної галузі вдається оберігати Запорізьку атомну станцію від найгіршого сценарію, який постійно провокують російські сили. Наразі станцію вдалося підімкнути до мережі. Вітаю. Вона виробляє енергію для України. Хочу підкреслити, що ситуація залишається дуже ризикованою, небезпечною. Будь-яке повторення вчорашніх подій, тобто будь-яке відключення станції від мережі, будь-які дії росії, які можуть спровокувати відключення реакторів, знову поставлять станцію за крок від катастрофи", - наголосив Президент.

Читайте також: Місія МАГАТЕ прибуде на Запорізьку АЕС на початку наступного тижня - WSJ

Він також підкреслив важливість якомога швидшого приїзду місії МАГАТЕ на ЗАЕС. Також вкотре наголосив на необхідності виводу російських військ з території станції.

Як повідомляв Укрінформ, інспектори МАГАТЕ планують приїхати на захоплену росіянами Запорізьку АЕС на початку наступного тижня.