Президент: Газовий шантаж Європи - свідома політика рф внаслідок старих помилок європейців

російський газовий шантаж Європи - це свідома антиєвропейська політика внаслідок старих помилок європейців.

Про це під час відеозвернення сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"Замість того щоб постачати газ на територію Європи згідно з контрактами, росія навіть просто спалює його – і вже не один тиждень. Для чого вона це робить? Щоб ціни у Європі ще більше зросли, щоб звичайні європейці ще більше постраждали і щоб усім на континенті було ще складніше підготуватися до зими. Це прояв свідомої антиєвропейської політики, антилюдської політики росії й наслідок старих помилок європейців, які не хотіли бачити, що «газпром», російські газопроводи в обхід України – це така ж зброя для росії, як танки, як артилерія, а мішень для них – кожен із нас, кожен у Європі", - сказав Президент України.

Читайте також: Полум'я видно навіть із Фінляндії: Галущенко каже, через санкції росіяни просто спалюють свій газ

Він наголосив, що від подібних дій ми маємо захищатися всі разом: разом готуватися до нового опалювального сезону, відповідати на будь-які провокації росії в енергосфері, напрацьовувати санкційні кроки у відповідь на російський шантаж і терор.

Як повідомлялося, після початку війни щодо росії було запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти.

москва погрожує країнам, що підтримують боротьбу України проти російської агресії, повним перериванням постачання газу, що напередодні зими може стати причиною глибокої енергетичної кризи.