У новому випуску «По цимбалах з Романом Цимбалюком» - про відкриття «зернових коридорів»

Відео

У понеділок, 1 серпня, на YouTube-каналі Укрінформу - черговий випуск проєкту «По цимбалах з Романом Цимбалюком».

У програмі - розмова з власним кореспондентом Укрінформу в Туреччині Ольгою Будник про початок роботи «зернових коридорів» та вихід першого судна із зерном з Одеси.

Йдеться про деталі реалізації Стамбульської угоди про вивіз сільгосппродукції з портів України, про маршрути руху перших кораблів, формування та рух караванів, перспективи та гарантії безпеки роботи «зернових коридорів», роль Туреччини в цьому процесі.

Читайте також: Перше судно з українським зерном вийшло з порту «Одеса»

Говоримо також про те, як і де відбуватиметься огляд суден, які об‘єми зернових можуть бути вивезені найближчим часом і як початок роботи «зернових коридорів» може вплинути глобально на ціну зернових та інше.

1 серпня, вперше з 24 лютого, з українського порту вийшло судно з українським продовольством. Судно Razoni вийшло з Одеського порту. На його борту - понад 26 тисяч тонн української кукурудзи. Razoni під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Тріполі, Ліван. Судно рухатиметься коридором, безпеку якого підтвердили ООН та Туреччина.

Читайте також: Перше судно з Одеси стане тестом для «зернового коридору» - ВМС України

Як повідомлялося, 7 лютого Укрінформ розпочав цикл передач «По цимбалах з Романом Цимбалюком», присвячених українським та міжнародним подіям тижня, які подаються в інтерпретації Романа та крізь призму країн, у яких працюють кореспонденти агентства.