Саудівська Аравія погодилася суттєво збільшити щоденний видобуток нафти

Саудівська Аравія погодилася збільшити видобуток нафти після зустрічі президента Джо Байдена з наслідним принцом Саудівської Аравії.

Про це повідомляє в суботу американське видання Insider, посилаючись на промову принца на саміті лідерів арабських держав, передає Укрінформ.

«Наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман погодився збільшити видобуток приблизно на 4 мільйони барелів на день – до 13 мільйонів під час виступу на відкритті саміту з арабськими лідерами», - зазначається в повідомленні.

Важливість Саудівської Аравії як виробника енергії суттєво збільшилась після вторгнення росії в Україну та запровадження санкцій проти рф, що призвело до стрімкого зростання цін на нафту.

Як повідомлялося, Сполучені Штати докладають значних міжнародних зусиль, щоб Європа повністю позбулася будь-якої залежності від російських газу, нафти та інших енергоресурсів. Про це заявив на брифінгу у п’ятницю радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Читайте також: Україна закликає банкірів США та Європи розірвати зв’язки з компаніями, які торгують нафтою рф

Саудівська Аравія є одним із найбільших експортерів нафти. За даними ОПЕК, у 2021 році ця країна виробляла близько 9 мільйонів барелів нафти на день. Вона та інші країни нафтового картелю скоротили видобуток, коли вибухнула пандемія та впав попит, погодившись поступово збільшувати виробництво для регулювання цін.