Трирічний план закупівель оборонного призначення складати не на часі – уряд

Кабінет Міністрів ухвалив рішення, що в умовах воєнного стану трирічний план закупівель товарів, робіт та послуг оборонного призначення із закритих закупівель не складають і не подають на затвердження уряду.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Встановлено, що в умовах воєнного стану зведений трирічний план закупiвелъ товарів, робiт i послуг оборонного призначення за закритими закупiвлями не складається та не подається на затвердження КМУ", - йдеться в повідомленні.

Водночас зазначено, що протягом 3 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану планування буде відновлено. У такий строк державні замовники мають подати пропозиції до проєкту зведеного трирічного плану закупiвель товарів, робiт i послуг оборонного призначення за закритими закупiвлями Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості.

Читайте також: Влада робить акцент на підтримку українського виробника через держзамовлення - Шмигаль

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Того ж дня в державі було запроваджено воєнний стан, який мав тривати до 26 березня. Згодом його продовжили, тепер воєнний стан діє до 23 серпня.