Президент: Зробимо все, щоб економіка України відроджувалася

Президент Володимир Зеленський запевнив, що попри розв’язану росією війну буде зроблено все для відродження української економіки.

Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Попри весь тиск Росії, попри всі російські удари зробимо все, щоб економіка України, щоб економічна активність в Україні відроджувалася», - зазначив глава держави.

Він нагадав, зокрема, що у п’ятницю уряд погодив законопроєкт, який дасть змогу розмитнення авто через державний сервіс у «Дії».

За словами Президент, увесь процес розмитнення буде максимально прозорим, зручним і одразу прибере всі тіньові схеми, які були можливі в попередні роки в цій сфері.

«Сподіваюся, народні депутати України швидко проголосують за такий крок», - зауважив Зеленський.

Читайте також: Президент обговорив з урядовцями економічні та оборонні питання

Також він розповів, що уряд представив конкретні деталі нових державних програм, які мають забезпечити нові робочі місця й підтримку для бізнесу й передусім стосуються безповоротних грантів для мікробізнесу та іншої спеціальної фінансової підтримки для малого й середнього підприємництва.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів на засіданні 10 червня підтримав законопроєкт про автоматичне розмитнення автомобілів через застосунок "Дія" та скасування оподаткування електрокарів.