МВФ планує втретє погіршити прогноз зростання глобальної економіки

Міжнародний валютний фонд попередив, що планує втретє погіршити свій прогноз щодо зростання глобальної економіки в нинішньому році, в тому числі через війну рф в Україні, зростання інфляції та інші чинники.

Очікується, що нові дані щодо прогнозу будуть оголошені наступного місяця, заявив у четвер під час брифінгу у Вашингтоні директор пресофісу МВФ Джеррі Райс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Так багато всього вже сталося, і це відбувається дуже швидко», - зауважив Райс.

Серед викликів – війна, яку росія розв’язала в Україні, наслідки масштабних санкцій та інших обмежень проти рф, прискорення інфляції, уповільнення економічного зростання в Китаї тощо.

Представник Фонду назвав нинішню ситуацію накладенням криз одна на іншу, що й змусило світові фінансові інституції переглядати свої подальші оцінки й очікування.

Читайте також: У Нацбанку вважають, що настав час розпочати обговорення нової програми з МВФ

Як повідомляв Укрінформ, у квітні МВФ погіршив прогноз глобального економічного зростання в 2022 році з 4,4% до 3,6%. За словами представників Фонду, тоді це відображало «прямий вплив війни в Україні, а також санкцій проти росії». Перед цим, на початку року, МВФ також знижував свої очікування щодо світової економіки з урахуванням появи штаму Омікрон та його впливу на процеси в глобальних масштабах.