Суд арештував ще 420 залізничних вагонів росії та білорусі

На підставі рішень слідчих суддів Шевченківського районного суду Києва накладений арешт на 420 залізничних вагонів вартістю понад 500 млн грн і товарно-матеріальні цінності на суму понад 130 млн грн, що належать підприємствам російської федерації та республіки білорусь.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

Встановлено, що службові особи російських та білоруських підприємств упродовж 2022 року ввезли на територію України залізничні вагони разом із товарами, які використовувалися з порушенням митного законодавства України.

З метою забезпечення збереження вказаного майна як речових доказів та їх можливої конфіскації Офіс генпрокурора на підставі рішень слідчих суддів Шевченківського районного суду Києва наклав арешти.

Читайте також: В Україні перекрили канал постачання підсанкційних російських добрив

За даними ОГП, орієнтовна вартість арештованого майна становить понад 600 млн грн.

Товарно-матеріальні цінності – добрива та металеві катанки на суму понад 130 млн грн вже передані в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Досудове розслідування здійснюється за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Повідомили про підозру директору підприємства, що виводило активи російського олігарха з України

Як повідомляв Укрінформ, станом на початок травня загальна вартість заарештованих вагонів, що належать суб’єктам рф та білорусі, оцінювалася в 15 млрд грн.