Україна зняла заборону на експорт яловичини та великої рогатої худоби

Україна відмовляється від введеної 5 березня заборони на експорт живої великої рогатої худоби, яловичини та субпродуктів. Нульові квоти замінюють на ліцензування експорту цих товарів.

Відповідну постанову №422 «Про внесення змін у додатки 1 і 5 до постанови Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2021 р. № 1424» опубліковано на урядовому порталі, передає Укрінформ.

Так, відповідно до вказаної постанови, з переліку товарів, заборонених до експорту постановою Кабінету Міністрів України №207 від 5 березня, виключено, зокрема, велику рогату худобу, м’ясо та їстівні м’ясні субпродукти, солоні або в розсолі, сушені або копчені; їстівне борошно з м’яса або м’ясних субпродуктів.

Замість нульових квот на вищевказані групи товарів запроваджено ліцензування їхнього експорту.

Читайте також: Китай зупинив імпорт яловичини з Литви на тлі суперечки щодо Тайваню

Як повідомлялося, 5 березня Кабінет Міністрів вніс зміни до обсягів квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню, обнуливши квоти на експорт низки продовольчих товарів. Постановою уряду №207 були знижені до нуля квоти на експорт живої худоби, мороженого м'яса великої рогатої худоби, м'яса та м'ясних субпродуктів, жита, вівса, гречки, проса, цукру, харчової солі.