У Латвію заборонили в'їзд 152 російським та білоруським вантажівкам

Працівники Митного управління латвійської Державної служби доходів (VID) заборонили в'їзд до Латвії 152 вантажним автомобілям із російськими та білоруськими номерами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi із посиланням на представника VID Андрійса Вайварса.

У відповідь на вторгнення росії в Україну російським та білоруським вантажоперевізникам із суботи було заборонено перетинати кордон Європейського Союзу. Санкції ЄС також передбачають певні винятки, коли вантажівки можуть перетинати кордон ЄС, але Вайварс зазначив, що інформація про такі випадки ще не узагальнена.

Представник VID додав, що водії, яким у суботу заборонили в'їзд до Латвії, ще не були поінформовані про цю заборону ЄС. З іншого боку, за неофіційними даними VID, ця інформація поширилася вже в неділю, після цього більшість водіїв більше не намагаються перетнути кордон.

Читайте також: Активісти завершили блокування вантажівок з рф на польсько-білоруському кордоні

Як повідомлялося, Європейський Союз ухвалив нові санкції проти росії та білорусі, які забороняють автотранспортним компаніям цих країн перевозити вантажі до ЄС, а також забороняють доступ до портів суднам під російським прапором.

Вантажні автоперевезення в межах ЄС, у тому числі транзитні, заборонено для будь-якої автотранспортної компанії, зареєстрованої в росії та білорусі. Крім того, санкції накладають обмеження на імпорт деяких товарів, що експортуються в росію або походять з росії, включаючи вугілля та інші види твердого викопного палива.

Фото: F64