США ввели санкції проти найбільшої алмазної компанії росії та суднобудівної корпорації

Уряд США оголосив про запровадження санкцій проти однієї з найбільших у світі алмазовидобувних компаній «Алроса», що належить росії, а також про посилення обмежень проти російської АТ «Об’єднана суднобудівна корпорація».

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«OFAC ввів санкції проти компанії «Алроса», російського державного підприємства та найбільшої у світі алмазодобувної компанії, яка також охоплює 90% російських потужностей з видобутку алмазів», - зазначається у документі.

Крім того, повідомляється, що Держдепартамент США ввів повторні санкції проти АТ «Об’єднана суднобудівна корпорація», що займається розробкою та будівництвом більшості російських військових кораблів. Санкції також вводяться проти 28 дочірніх компаній і восьми членів правління російської суднобудівної корпорації.

Читайте також: Федоров розповів про нові санкції проти рф від технологічних компаній

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 6 квітня, США запровадили новий пакет потужних санкцій проти росії, які охоплюють провідні російські банки, наближених до путіна осіб, а також передбачають заборону на нові інвестиції у рф. Це стало одним із проявів жорсткої реакції світу після появи свідчень звірств російських сил у Бучі й інших українських містах.

Крім того, 7 квітня Сполучені Штати ввели нові санкційні заходи проти трьох російських авіакомпаній - Аерофлоту, Azur Air та UTair – через порушення російською стороною правил експортного контролю.