Мінекології запевняє, що росія не зможе продати зрубаний в Україні ліс

росія не зможе продати ліс, який вона планує зрубати чи вже зрубала в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав в.о. міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець в ефірі телемарафону.

Стрілець зазначив, що наразі йому не відомо, чи є достовірною інформація про намір російських військ зрубати ліс в Україні, проте в будь-якому разі вона не зможе реалізувати цю деревину. "Навіть якщо вони якусь кількість деревини й спиляли, вони просто нікуди її не продали", – додав Стрілець.

За словами Стрільця, з 8 березня міжнародний орган сертифікації деревини – Лісова опікунська рада (Forest Stewardship Council, FSC) припинила співпрацю з росією та білоруссю. Сертифікат FSC потрібен для того, щоб експортувати деревину. Таким чином, наразі ні росія, ні білорусь не можуть легально продавати деревину в інші країни.

Читайте також: Україна може стати першою країною, якій будуть виплачені репарації за шкоду довкіллю

Він додав, що міністерство попросило Єврокомісію відслідковувати намагання загарбників обійти цю заборону і не дати росії експортувати деревину через треті країни, або за підробленими документами.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з інформацією Генерального управління розвідки Міністерства оборони України, росія планує масові вирубки українських лісів. Про це йдеться у листі міністра оборони росії шойгу «Про можливість вирубки на землях оборони», який адресований особисто президенту рф володимиру путіну.