Суд відмовився скасувати передачу Укртранснафті «труби Медведчука»

Господарський суд міста Києва відмовився скасувати рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) надати дозвіл АТ "Укртранснафта" на набуття контролю над частиною нафтопродуктоводу "Самара – Західний напрямок". 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АМКУ.

"3 листопада 2021 року Господарський суд міста Києва відмовив ТОВ "Прикарпатзахідтранс" у задоволенні позовних вимог про визнання недійсним і скасування рішення Антимонопольного комітету України щодо надання дозволу на набуття контролю над частиною нафтопродуктоводу "Самара – Західний напрямок", - йдеться у повідомленні.

В АМКУ нагадали, що оскаржуване рішення стосувалося надання дозволу "Укртранснафті" на одержання в управління єдиного майнового комплексу, що складається із частини магістрального нафтопродуктоводу "Самара – Західний напрямок". Надавачем прав управління було Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Як повідомлялося, у вересні 2021 року АТ "Укртранснафта" отримало всі документи, необхідні для експлуатації та належного управління українською ділянкою нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок".

Читайте також: Никифоров прокоментував «вугільну» справу Медведчука

РНБО на засіданні 19 лютого 2021 року ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, серед яких народний депутат Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. За даними секретаря РНБО, санкції накладаються на все майно Медведчука.

Пізніше, 21 лютого Президент Володимир Зеленський повернув у державну власність нафтопродуктопровід "Прикарпатзахідтранс", увівши в дію рішення РНБО від 19 лютого. А 23 лютого Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про арешт та передачу в управління АРМА всього майна та інфраструктури цього трубопроводу. У свою чергу, АРМА обрало управителем нафтопроводу Укртранснафту.