Укренерго відновить електронні аукціони на доступ до міждержавних перетинів

Окружний адміністративний суд м. Києва скасував заходи забезпечення позову "ДТЕК Західенерго", які спричинили вимушене призупинення всіх аукціонів з розподілу доступу до пропускної спроможності міждержавних електромереж.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго".

Зазначається, що суд задовольнив відповідне клопотання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Основні положення Порядку розподілу пропускної спроможності міждержавних електромереж (постанова НКРЕКП №763 від 03.04.2021), дію яких було призупинено судом, відновили свою чинність з 30 жовтня.

"Наразі НЕК "Укренерго" проводить технічні роботи, які дозволять відновити проведення аукціонів на електронній платформі, з урахуванням того, що місячний аукціон на доступ до міждержавних перетинів пройшов за резервною процедурою", - повідомили в компанії.

Укренерго зауважує, що добові аукціони на електронній платформі можуть пройти 1 листопада 2021 року для дня постачання 3 листопада 2021 року.

Читайте також: Доступ до міждержавних перетинів електрики із Росії отримали 8 компаній - Укренерго

Як повідомлялося, Укренерго провело аукціони на доступ до міждержавних перетинів (імпорт/експорт електроенергії) на листопад 2021 року за резервною процедурою. На аукціонах 27 жовтня Енергоатом придбав 885 МВт пропускної спроможності з Білорусі на листопад, а 8 різних компаній - доступ до імпорту електроенергії з Росії.

Раніше Укренерго скасувало аукціони на доступ до міждержавних перетинів (імпорт/експорт електроенергії) на листопад 2021 року через ухвалу суду. Окружний адміністративний суд Києва 23 жовтня задовольнив клопотання про забезпечення адміністративного позову АТ "ДТЕК Західенерго", заблокувавши проведення електронних аукціонів.