Парламент ратифікував угоду, яка допоможе підвищити рівень енергоефективності

Верховна Рада в цілому ухвалила законопроєкт №0120 "Про ратифікацію Угоди про внесок між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо участі України у Фонді Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля".

Як передає кореспондент Укрінформу, за документ проголосував 281 народний депутат.

Згідно із пояснювальною запискою до законопроєкту, його ухвалення забезпечує продовження участі України у Фонді Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля до 2029 року, що сприятиме інвестиціям у проєкти підвищення рівня енергоефективності у сфері комунального господарства, охорони навколишнього природного середовища, управління відходами та використання відновлювальних та альтернативних джерел енергії в Україні.

Читайте також: Енергоефективність має стати національною ідеєю - Домбровський

Прийняття Закону дозволить ратифікувати Угоду про внесок, що дасть право Україні залишатися повноправним членом Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля та мати право голосу при прийнятті рішень щодо його діяльності. Участь України у Фонді також передбачає сплату внеску в розмірі 10 млн євро (за 2021-2025 роки).

Участь у Фонді дозволить використовувати його кошти для підготовки та співфінансування проэктів у сфері енергоефективності, спрямованих на підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів та поліпшення екології, результатом яких має стати значне скорочення споживання електроенергії, зменшення викидів вуглекислого газу та інших парникових газів в Україні.