Укртранснафта отримала всі необхідні документи для управління «трубою Медведчука»

АТ "Укртранснафта" отримало всі документи, необхідні для експлуатації та належного управління українською ділянкою нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок". 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в компанії.

Укртранснафта заявляє, що повністю готова надавати послуги з транспортування дизельного пального транзитом та для потреб внутрішніх замовників і запрошує потенційних партнерів (постачальників пального) до співпраці.

"Зокрема, 14 та 15 вересня компанія отримала від Державної митної служби реєстрацію створення зон митного контролю на терміналах у Смизі та Новоград-Волинському", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у липні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) видала АТ "Укртранснафта" ліцензію на транспортування нафтопродуктів частиною трубопроводу "Самара - Західний напрямок".

РНБО на засіданні 19 лютого ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, серед яких народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Обмеження ввели у зв'язку з розслідуванням СБУ щодо фінансування тероризму.

Читайте також: Укртранснафті дали дозвіл на користування «трубою Медведчука»

За даними секретаря РНБО, санкції накладаються на все майно Медведчука.

21 лютого Президент Володимир Зеленський повернув у державну власність нафтопровід "Прикарпатзахідтранс", увівши в дію рішення РНБО від 19 лютого.

23 лютого Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про арешт та передачу в управління АРМА всього майна та інфраструктури стратегічного нафтопроводу.