Україна посилить взаємодію із службою внутрішніх доходів США

Віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Олексій Любченко під час зустрічі з керівництвом Служби внутрішніх доходів Сполучених Штатів Америки (IRS) обговорив питання обміну досвідом у сфері податкових розслідувань.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінекономіки.

Під час зустрічі Любченко заявив про намір з боку України розвивати електронний обмін податковою інформацією в межах підписання Tax Information Exchange Agreement або подібної угоди.

“Важливість такого обміну важко переоцінити, адже, наприклад, під норми трансфертного ціноутворення підпадають операції на майже суму 3,5 млрд дол. США з 152 американськими контрагентами”, - заявив Любченко.

Перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України також зазначив на необхідності обміну досвідом у сфері податкових розслідувань, в тому числі зважаючи на створений профільний підрозділ в Державній податковій службі України.

Керівник IRS Чарльз Реттіг висловив намір сприяти українській стороні не лише в частині обміну податкової інформацією, а й у частині обміну досвідом. Він відзначив зростаючу роль аналітичної складової в роботі Служби, а також важливість підвищення обізнаності серед населення для створення нової парадигми сприйняття податкової служби як органу, що обслуговує всі функції держави.

Читайте також: Любченко пропонує США приділити особливу увагу побудові правил цифрової торгівлі

Як повідомляв Укрінформ, уряди України та США підписали меморандум про взаєморозуміння стосовно комерційного співробітництва.