Стало більше компаній, яким дозволили експорт-імпорт товарів військового призначення

Кабінет Міністрів надав повноваження на право здійснення експорту, імпорту товарів військового призначення ще двом суб'єктам господарювання.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідну постанову ухвалено 1 вересня на засіданні уряду.

Так, дозволи на експорт, імпорту товарів військового призначення отримали:

- ТОВ «Науково-виробнича компанія «ВК Система». Напрям діяльності товариства є виробництво, ремонт та модернізація бронетанкової, інженерної, автомобільної техніки і стрілецької зброї, складових частин та компонентів, спеціального призначених для цієї техніки та зброї, складових частин та компонентів спеціально призначених для різних тренажерів для військової підготовки тощо;

- державне підприємство «Красилівський агрегатний завод», що спеціалізується на виробництві, проведенні технічного і сервісного обслуговування, ремонту автоматичних пускових пристроїв, балкових утримувачів… деталей, агрегатів і запасних частин до вказаних пристроїв. Продукція, що виробляється підприємством, є стандартним підвісним обладнанням літаків МІГ-29, СУ-24, СУ-27.

Читайте також: Уряд затвердив програму розвитку авіапромисловості до 2030 року

Передбачено, що повноваження на право здійснення експорту та імпорту товарів військового призначення встановлюється урядом на період до 5 років і продовжується автоматично на кожні наступні 5 років.

Як повідомлялося, у липні Кабмін надав повноваження на право здійснювати експорт товарів військового призначення власного виробництва та імпорт товарів військового призначення для потреб виробництва восьми підприємствам.