Укрспецекспорт отримав аванс від Пакистану на ремонт танків - директор заводу Малишева

Фото

Державна компанія «Укрспецекспорт» отримала від Пакистану аванс для заводу імені Малишева за контрактом на ремонт танків Т-80УД.

Про це повідомив на брифінгу генеральний директор заводу ім. Малишева Василь Крилас, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні я спілкувався з керівником державної компанії «Укрспецекспорт», мені підтвердили, що кошти в Україну вже зайшли. Днями ми чекаємо їх на підприємстві. Але роботи по замовленню ми вже розпочали… Це і конструкторсько-технологічна документація, опрацювання норми, підготовка матеріалів, заявки для проведення закупок. Така робота вже півтора місяця ведеться», - розповів Крилас.

За його словами, аванс становить 30% від замовлення, більшу частину суми отримає завод ім. Малишева, решту – інші задіяні підприємства.

Читайте також: Василь Крилас, гендиректор ДП «Завод ім. Малишева»

Крилас додав, що пакистанській стороні пропонували ремонтувати танки в Харкові, однак замовник вирішив робити це на своїй базі, тому завод ім. Малишева постачатиме запасні частини.

Як повідомляв Укрінформ, держпідприємство «Завод імені В.О. Малишева» отримало контракт на ремонт танків Т-80УД, договір був підписаний у лютому на міжнародній виставці озброєнь IDEX-2021 між ДК «Укрспецекспорт» та Ісламською республікою Пакистан на загальну суму 85,6 млн доларів.

Читайте також: Завод Малишева чекає на замовлення Пакистаном 52 двигунів для танка Al-Khalid

Завод ім. Малишева - державне підприємство, що спеціалізується на випуску й модернізації важкої та легкої бронетехніки. Підприємство закінчило 2020 рік зі збитками 112,4 млн грн (у 2019 році - 420 млн грн), загальна кредиторська заборгованість, яка накопичувалася останні 9 років, на 1 січня становила 1,8 млрд грн. За даними Укроборонпрому, з червня 2021 року підприємство працює над новими контрактами, очікується, що вперше за десятиріччя завод завершить рік із прибутком.