На держпідприємстві розробили свою систему бізнес-аналітики у закупівлях ліків

Державне підприємство "Медичні закупівлі України" розробило свою систему бізнес-аналітики у закупівлях ліків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє держпідприємство.

"BI - зручна візуалізація даних про закупівлі ДП МЗУ на Tableau Software і доступна за посиланням. З її допомогою можна аналізувати закуплені та поставлені ДП МЗУ ліки та медвироби за програмами МОЗ у 2020 та 2021 роках", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ВІ містить наступну інформацію: сума договорів і кількість ліків та медвиробів, що закуповуються ДП МЗУ за централізованими програмами МОЗ; статус та дати поставок закуплених товарів, в Україну і до лікарень; залишки за напрямами та окремими позиціями у регіонах і лікарнях; наявність вакцини CoronaVac проти COVID-19.

"У ВІ наявні дані щодо усіх закладів охорони здоров’я, до яких ДП МЗУ постачає ліки та медичні вироби, що закуповуються за централізованими програмами МОЗ. Дані про поставки оновлюються щоденно, про закупівлі - щогодинно. Інформація про залишки актуалізується двічі на місяць, після внесення у систему відповідних даних закладами охорони здоров’я", - прокоментувала начальниця відділу виробничої аналітики та ІТ ДП "Медзакупівлі України" Альона Жужа.

Читайте також: «Медзакупівлі» позиваються до «Лекхіму» через затримку поставок COVID-вакцини

Наразі аналітичні панелі ВІ працюють в тестовому режимі. ДП "Медзакупівлі" буде додавати нові дані в систему в залежності від запитів користувачів.

Як повідомлялося, у квітні державне підприємство "Медичні закупівлі України" запустило чат-бот у Telegram, за допомогою якого можна відслідковувати закупівлі підприємства.